Acasa | Inregistrare | Autentificare | Intrebari frecvente | Contact

Intrebari frecvente

Nu sunt convins de legitimitatea activitatii dvs. Exista vreo referinta care sa va recomande?
Suntem un serviciu al GS1 Romania. GS1 Romania este din 1994 unica organizatie abilitata la nivel national cu alocarea si administrarea codurilor de bare EAN-13 conform standardului ISO/IEC 15420, respectiv GLN-urilor conform standardului ISO/IEC 6523, detinand certificate de licenta, protectia marcii si validare a autenticitatii de la GS1 Global.

Care sunt cei 3 pasi simpli prin care obtin codurile de bare in 10 minute?

Pasul 1: Inregistrare

 • Intrati in sectiunea Inregistrare a site-ului si completati formularul de inscriere;
 • Stabiliti-va un username si o parola si retineti-le intrucat le veti folosi ulterior pentru autentificarea pe site;
 • Apasati butonul Inregistreaza pentru a vi se afisa pe site factura proforma in lei la cursul BNR din ziua respectiva, suma totala de plata fiind scutita de TVA.

Pasul 2: Plata online sau prin O.P.

 • Daca alegeti plata online, veti fi directionati catre site-ul procesatorului de plati online PayU, iar plata se va efectua instant;
 • Daca alegeti plata prin O.P., veti primi pe e-mail factura proforma afisata pe site.

Pasul 3: Alocare coduri de bare

 • Deschideti site-ul www.coddebare.ro
 • Apasati link-ul Autentificare aflat in partea dreapta sus a paginii si autentificati-va cu username-ul si parole stabilite de dvs. la inregistrare;
 • In Contul meu apasati butonul Creeaza cerere cod de bare, sau Creeaza cerere GLN completati campurile obligatorii marcate cu steluta rosie, apoi apasati butonul Adauga pentru a vi se va afisa codul de bare sau GLN-ul alocat;
 • Codul de bare este vizibil imediat la cautarea in baza de date globala GS1 GEPIR http://gepir.gs1.org/v32/xx/gtin.aspx?Lang=en-US
 • GLN-ul este vizibil imediat la cautarea in baza de date globala GS1 GEPIR http://gepir.gs1.org/v32/xx/gln.aspx?Lang=en-US
 • Codul de bare poate fi vizualizat si descarcat in diferite formate grafice (GIF, PNG, JPEG) si dimensiuni (80%, 100%, 150%, 200%) prin click pe pictograma din coloana Print.

Pentru finalizarea procedurii de inregistrare, in termen de 7 zile calendaristice va rugam:

 • Sa trimiteti pe e-mail tok@gs1.ro o copie a certificatului dvs. de inmatriculare la Oficiul Registrului Comertului;
 • Sa achitati in lei la cursul zilei factura proforma primita pe e-mail (daca ati ales plata cu O.P.).

Ce obtin dupa activarea contului?

 • Prefixul de producator garantat a fi autentic si unic la nivel global;
 • GLN-uri pentru comunicatii electronice EDI
 • Certificatul de codificare internationala a produselor (in format pdf);
 • Ghidul pentru marcarea corecta cu coduri de bare a produselor (in format pdf);
 • Contractul de utilizare al sistemului GS1, semnat si marcat temporal de GS1 Romania (in format pdf);
 • Factura in format electronic, semnata si marcata temporal de GS1 Romania (in format pdf).

Cum dovedesc retailerilor ca prefixul de producator sau GLN-ul primit de la dvs. este autentic si unic la nivel global?
La listarea produselor in magazine, prezentati certificatul de codificare internationala a produselor eliberat de GS1 Romania pe care il primiti pe e-mail la activarea contului.

Pot cumpara mai multe pachete promotionale?
Da, dar numai dupa epuizarea pachetului promotional deja achizitionat.

Autenticitatea codurilor mele de bare poate fi verificata si online?
Da, odata obtinut, codul de bare este vizibil imediat la cautarea in baza de date globala GS1 GEPIR http://gepir.gs1.org/v32/xx/gtin.aspx?Lang=en-US

Licenta de utilizare a codurilor de bare/GLN-urilor trebuie reinnoita anual?
Da, licenta se reinnoieste anual, iar accesul la contul dvs. online este de asemenea conditionat de plata facturii emise anual.

Primesc documentatie care sa ma indrume?
Da, la activarea contului primiti pe e-mail un ghid pentru marcarea corecta cu coduri de bare a produselor (in format pdf).

Pot aprofunda aceste cunostinte?
Da, contra sumei de 19 Euro + TVA, puteti primi prin posta documentatia tiparita pentru marcarea corecta cu coduri de bare a produselor. De asemenea, contra sumei de 99 Euro + TVA, puteti beneficia la sediul nostru de instruire privind utilizarea sistemului GS1 si codificarea corecta cu coduri de bare a produselor (2 ore). Costul instruirii la sediul nostru include si costul documentatiei tiparite.

Cum primesc contractul si factura? La suma totala se adauga TVA? Exista costuri ascunse?
Totul se efectueaza online, inclusiv contractul si factura fiscala le veti primi pe e-mail in format electronic, semnate digital si marcate temporal in baza legii nr. 455/2001 si respectiv a legii nr. 451/2004, si arhivate electronic in baza legii nr. 135/2007. Suma totala de plata este scutita de TVA.

Cand este necesar sa devin membru cu drepturi depline al GS1 Romania?

 • Cand aveti nevoie de coduri de bare pentru sute de produse / variante tipodimensionale;
 • Cand trebuie sa codificati produse cu greutate variabila, baxuri, palete, unitati logistice;

Ce trebuie sa fac dupa ce primesc codul de bare EAN-13 pentru produsul meu?
Codul de bare EAN-13 va fi folosit in relatia cu magazinul/retelele de magazine cu care doriti sa colaborati. Acest cod de bare va fi cheia de acces a retailerului la informatiile despre produsul dvs. in momentul vanzarii sau consultarii stocului. De asemenea, codul de bare EAN-13 este folosit in relatia cu compania ce realizeaza ambalajul produsului dvs., pentru a fi plasat pe eticheta. Este IMPORTANT sa furnizati celor care va realizeaza ambalajele extrasul din specificatiile tehnice GS1 privitoare la dimensiunile, culorile si pozitionarea corecta pe ambalaj a codurilor de bare, informatii pe care le gasiti in ghidul pentru marcarea corecta cu coduri de bare a produselor primit pe e-mail la activarea contului.

De ce nu-mi aloc singur codurile de bare?
Alocarea neautorizata a codurilor de bare poate duce la pagube materiale prin tiparirea de ambalaje cu coduri similare cu ale altor produse deja existente sau in viitor existente pe piata.

Pot achizitiona doar un singur cod de bare?
Nu, puteti achizitiona doar prefixe de producator cu 10 / 100 coduri de bare. Puteti intra in contul dvs. ori de cate ori aveti nevoie sa alocati coduri noi sau sa le vizualizati pe cele deja alocate.

Pot refolosi un cod de bare care nu-mi mai trebuie?
Nu, un cod de bare odata alocat unui produs nu mai poate fi refolosit pentru alt produs.

Pot sa revand codurile de bare?
Nu, site-ul se adreseaza producatorilor si distribuitorilor pentru a le satisface cerintele proprii de codificare. Revanzarea codurilor de bare alocate este strict interzisa.

Daca am alocat un cod de bare pentru un produs, iar acel produs are variatii tipodimensionale (culoare, aroma, marime etc.), cum procedez?
In cazul variatiilor tipodimensionale, veti aloca un nou cod de bare EAN-13 pentru fiecare tipodimensiune in parte.

Daca suntem o editura si dorim sa codificam o carte, o revista sau un ziar, cum procedam?
In cazul in care sunteti o editura trebuie sa deveniti membru cu drepturi depline al GS1 Romania, deoarece exista un program special pentru edituri.

Pot tipari codul de bare si in alte culori decat negru pe fond alb?
Desigur. Combinatiile de culori care respecta specificatiile GS1 le puteti consulta in ghidul pentru marcarea corecta cu coduri de bare a produselor, pe care il primiti pe e-mail la activarea contului.

Care sunt dimensiunile acceptabile pentru tiparirea unui cod de bare EAN-13?
In ghidul pentru marcarea corecta cu coduri de bare a produselor, primit pe e-mail la activarea contului, gasiti ce dimensiuni trebuie respectate la tiparirea codului de bare EAN-13, conform standardului ISO/IEC 14520 si specificatiilor tehnice GS1. Codul de bare nu poate fi marit sau micsorat dupa bunul plac al designerului, deoarece nu va mai putea fi scanat. Un cod de bare poate sa para bine tiparit si cu toate acestea sa nu se citeasca la casele de marcat din magazine, deteriorand astfel imaginea produsului si a companiei dvs.

Pot verifica calitatea tiparirii codului de bare inainte de a da bunul de tipar la tipografie?
Da, trimiteti prin posta sau veniti la sediul GS1 Romania cu o mostra a ambalajului produsului dvs. pentru a-i fi verificate calitatea tiparirii codului de bare, precum si respectarea parametrilor dimensionali, de culoare si de pozitionare pe eticheta, conform specificatiilor tehnice GS1. Verificarea se efectueaza cu echipamentul INTEGRA 9500 Barcode Quality Station, certificat pentru standardele GS1.

Inscrieti-va acum!